top of page
Александър Николов

Мама има работа си спомня: "Wtf? Momgotajob? WomenBridges?"

„Какво е “Мама има работа”? Какво значи WomenBridges? Много се обърквам с всички тези имена. Кое какво означава? И всъщност за какво е тази група Momgotajob във Фейсбук? Защо да остана в нея и с какво ще ми е полезна? Вътре съм и чета, но все още не успявам да разбера каква е идеята ѝ.“ Веселина дава отговор на всички тези въпроси в следващия онлайн разговор на Momgotajob, който може да гледате тук - https://fb.watch/iylcCts3d1/.


Веселина разказа за историята на Фондация Impact Drive, която декември навърши пет години, като част от целите ѝ са изграждането на капацитет у хора и организации и обучаването на дигитални комуникатори. Фокусът на разговора обаче попадна върху друга инициатива на фондацията - Momgotajob, или Мама има работа.





„Мама има работа“ е инициатива на три години, чиято цел е жените да пренапишат начина си на живот така, че да постигнат равновесие между личния си живот, семейния живот и работата. Още по-големи трудности с постигането на този баланс имат работещите майки, които имат и допълнителните задължения към децата си. В този онлайн разговор Веселина представи презентация, в която показа Анна, събирателният образ на работещите майки, търсещи равновесие. След презентацията, Веселина показа решенията, които Momgotajob предлага, а именно проектът WomenBridges.


WomenBridges е финансиран по програма Еразъм+ и е създаден в партньорство с гръцката фондация “Women Do Business” и австрийската “Jamba - Career for all”. Трите фондации създадоха Buddy програмата на WomenBridges, под формата на менториране 1:1. Всяка жена, която има нужда от подкрепа и съвет, може да се консултира с едно от нашите Buddies. Това са менторите ни, които често са минали по същия път и знаят какво е важно за Анна. Голяма част от менторите ни се включиха в програмата лятото, след като се включиха в WomenBridges - Training of Trainers 2022 в София, където трите организации участваха заедно с цел да обучат първите Buddies!


Инициативите на Momgotajob продължават с пълна сила - онлайн разговорите с гост-водещи на различни тематики, които интересуват майките и жените като цяло, присъствените групи за подкрепа в София и менторирането 1:1 с нашите Buddies ще продължат да са важна част от WomenBridges и занапред!


Очаквайте статии и за останалите онлайн разговори на Momgotajob!

11 преглеждания

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page